Що таке біоревіталізація?

Біоревіталізація – це процедура, яка спрямована на поліпшення якості шкіри пацієнта, полягає у введенні всередину шкіри за допомогою найтоншої голки препаратів, основою яких є гіалуронова кислота низької концентрації. Біоревіталізація дозволяє зробити шкіру вологою і гладкою, позбутися від дрібних зморшок, а також запустити в ній процеси регенерації.

Гіалуронова кислота – природний елемент шкіри. У молодому віці вона синтезується в достатній кількості. Але з віком ситуація змінюється. І перші ознаки старіння якраз пов’язані з уповільненням і зупинкою вироблення гіалуронової кислоти. Приблизно 25-28 років. шкіри. Вона утримує вологу, визначаючи кількість води в тканинах, надає шкірі пружність і еластічность.Она підтримує в нормальному положенні нитки колагену і еластину – головних білків шкіри. Вона регулює активність фібробластів – спеціальних клітин, що оновлюють шкіру. Тобто можна сказати, що гіалуронова кислота – речовина, що підтримує молодість і красу шкіри.

Омолодження за рахунок біоревітализації поставляє клітинам дефіцитне речовина і активізує природний процес вироблення еластинових і колагенових волокон, що відповідають за пружність. Після курсу біоревітализації значно підвищуються шанси зберегти молодість шкіри, а також значно розгладити зморшки. Методика добре проявила себе при впливі на жінок похилого віку. Втім, біоревіталізація рекомендована для використання і в більш молодому віці, якщо шкіра ослаблена і стоншена.

Основні показання до проведення процедури:
  • вікова втрата пружності та еластичності шкіри, зневоднення;
  • помітне збільшення кількості та дрібних зморшок;
  • поява пігментних плям, розширених пор;
  • сухість шкіри яка не коригується кремами;
  • зневоднена і тьмяна шкіра;
  • зміна овалу і рис обличчя;
  • як засіб підготовки і подальшого відновлення до пластичних операцій і інвазивні процедури, як контурна пластика Філер на обличчі, шиї і зоні декольте;
  • в якості доповнення до будь-яких омолоджуючих процедур. Кількість процедур визначається в залежності від індивідуальних особливостей і стану шкіри. В середньому – це курс від 4-х процедур, з періодичністю 1 раз в 7-14 днів. Починати курс рекомендується у віці 25-45 років.
Основні протипоказання до проведення процедури:
  • наявність алергічної реакції на гіалуронову кислоту;
  • вагітність і період грудного вигодовування;
  • простудні захворювання, грип, ГРВІ; </ li>
  • онкологічні захворювання;
  • позитивний ВІЛ-статус;
  • схильність до утворення келоїдних рубців;
  • прийом розріджують кров препаратів;
  • цукровий діабет;
  • епілепсія;
  • інфекційні ураження шкіряного покрову;
  • родимки, папіломи на обличчі обширно.

 

Якщо вам не подобається ваш втомлений вигляд, косметолог може призначити біоревіталізацію шкіри навколо очей. Ця процедура відмінно зарекомендувала себе як спосіб «омолодити» погляд і зробити обличчя візуально більш відпочившим.

Біоревітализація навколо очей проводиться за наступними показниками:

  • темні кола під очима;
  • мішки, припухлості, набряклість;
  • сухість;
  • втрата пружності;
  • мімічні зморшки;
  • відновлення після агресивних процедур.

 

Як проходить біоревітализація?

Основні етапи проведення процедури:

  1. Як і будь-яка інша косметологічна процедура, біоревіталізація вимагає попередньої консультації досвідченого косметолога. Тільки після ретельного огляду пацієнта і проведення діагностичних досліджень можна приступати до процесу омолодження. На консультації обговорюється вибір препарату і подальша стратегія лікування.
  2. За добу до процедури варто провести тест, який попередить можливість розвитку алергії. Безпосередньо перед біоревіталізація шкіру очищають і обробляють дезинфікуючим засобом. Спеціально підібраний препарат вводять інтрадермально в ділянки шкіри з найбільш явними ознаками старіння. Біоревіталізацію проводять шприцом з найтоншою голкою, що робить процедуру практично безболісною, хоча деякі пацієнти відзначають наявність незначних неприємних відчуттів.
  3. Для людей з низьким порогом больової чутливості використовують аплікаційну (поверхневу) анестезію (застосування анестезії не входить в ціну біоревіталізації і оплачується окремо).
  4. Біоревіталізант вводять в шкіру до появи невеликих папул, які розсмоктуються протягом 1-3 діб.
  5. Після процедури шкіру охолоджують і обробляють протизапальними засобами.

 

Скільки потрібно процедур?

Як доповнення до будь-яких омолоджуючих процедур. Кількість процедур визначається в залежності від індивідуальних особливостей і стану шкіри. В середньому – це курс від 4-х процедур, з періодичністю 1 раз в 7-14 днів. Починати курс рекомендується у віці 25-45 років.

В якому віці можна робити біоревіталізацію? 

Після 25 років сповільнюється вироблення власної гіалуронової кислоти, заповнити запаси якої допоможе біоревіталізація. Найкращий вік для біоревіталізації знаходиться в діапазоні від 25 до 55 років. Після 55 ефект від процедури не настільки помітний. Оскільки ознаки старіння шкіри стають більш вираженими, біоревіталізація просто не зможе з ними впоратися. Однак її корисно поєднувати з іншими омолоджують процедурами. Грамотний фахівець допоможе вам скласти індивідуальний план anti-age-терапії.

біоревіталізація

Який результат процедури?

Результат біоревіталізації не змусить себе довго чекати. Дрібні зморшки зникнуть, з’явиться ефект ліфтингу, і ваше обличчя стане виглядати свіжіше і молодше. Зменшується набряклість і темні кола під очима, вирівнюється тон і рельєф шкіри. Епідерміс насичується потужним зволожуючим компонентом – гіалуроновою кислотою, а також антиоксидантами, вітамінами і мікроелементами. Шкірні покриви і більш глибинні шари збагачуються киснем, прискорюється кровообіг, обмінні процеси, регенерація клітин.

Три дні після ін’єкцій біоревіталізації настійно не рекомендується займатися спортом, інакше місця проколів можуть запалитися. Також не варто відвідувати сауну, басейн і солярій.

Щоб ефект біоревітализації був більш вираженим і тривалим, не нехтуйте правильним домашнім доглядом. Відмінно підійдуть м’які очищаючі засоби для вмивання, зволожуючі креми і сироватки. Швидше загоїти сліди від уколів допоможуть мазі з декспантенол і екстрактом арніки.

 

Інформацію підготував лікар дерматолог, косметолог